Dikec4m Iupa daratan, Raja Ilya jelaskan niat buat perbandingan majlis kahwin di Malaysia dengan Australia ketika ‘Iockdown’

PERKONGSIAN pelakon Raja Ilya mengenai perbandingan majlis perkahwinan di Malaysia dan Australia semasa pandem1k C0vid-19 mengvndang rasa kvrang senang segeIintir netizen.

Menjawab mesej peribadi (DM) yang dihantar seorang pengikut, Raja Ilya menjelaskan tind4kannya itu hanya untuk berjenaka dan foto yang digunakan hanyalah hiasan semata-mata.

“Terima kasih mesej dan tanya, meh akak terangkan ya dik! Instagram akak bukan saluran berita, itu foto throwback (gambar lama) dan ada nota yang mengatakan gambar hiasan semata-mata.

“Itu sama je macam buku teks sekolah, gambar yang dipilih sebagai hiasan dan bukan benar. Maksud gambar yang satu tu paran0id (bimb4ng dan t4kut) sampai seorang (tetamu) pun tak ada.

“Satu gambar lagi rileks sahaja… sebab masa PKP kan tak boleh buat majlis jadi sebab tu tak ada gambar sekarang untuk dua-dua gambar tu. Ha macam tu la ceritanya,” jawabnya pada mesej yang dihantar pengikut berkenaan.

Perkongsian Raja Ilya di Instagram.

Sebelum itu, Raja Ilya memuat naik dua foto memperlihatkan perbezaan majlis perkahwinan antara dua negara.

Majlis perkahwinan di Australia tidak dihadiri oleh tetamu, manakala majlis di Malaysia pula kelihatan orang ramai berses4k-ses4k meraikan pasangan pengantin.

“1 case Perth full Iockdown wedding versus 5,000 case Malaysia Iockdown… (Note: Gambar hiasan semata-mata).

Raja Ilya tunjuk DM yang dihantar netizen.

“Bila tak faham lawak dan serbv tak bagi salam,” tulisnya di Instastory.

Menjengah ruangan komen, rata-rata pengikut meluahkan rasa krang senang dengan perkongsian Raja Ilya dan berpendapat ia hanya memaIukan negara.

“Maaf sis, tak ada majlis kahwin macam tu masa PKP, mungkin boleh buat research dulu sebelum nak post. Ibu bapa saya pun kahwin campur tapi mereka tak Iupa daratan.

“Agak-agaklah ni gambar bila? Fitn4h negara sendiri. Nak buat perbandingan pun kena sama-sama adil ya sis, kongsi foto tahun yang sama dan musim yang sama!” tulis pengikut.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : mstar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *