“Yang Ada Laki Melayu Pun Tak Tahu Didik Isteri” Lana Nodin Dipuji Jaga SoIat Ketika Shooting, Siap Minta Izin

Datuk, Minta maaf ya. Lana nak wuduk boleh?”

Itulah yang ditanya oleh pelakon Lana Nodin kepada penerbit Datuk Ayu Puteh dan melalui Instagram, videonya ketika solat telah dimuat naik.

Melalui posting itu, Ayu memuji Lana yang menjaga soIatnya meskipun berkahwin dengan lelaki mualaf. Katanya, apa yang sering kita lihat adalah sebaliknya, di mana lelaki Melayu tidak benar-benar mendidik isteri dalam hal sedemikian.

Ayu juga sempat memberi sindiran dan tegvran ‘ped4s’ kepada lelaki-lelaki lain di luar sana berkenaan isv memberi didikan yang sempurna kepada isteri masing-masing.

“Masyallah..yang ada laki melayu pun tak tau nak didik isteri ..isteri pandai pandai lah bawak diri ni hah isteri look mat salleh sebab laki dia mat salleh Amerika.. Tapi, subhanAllah.”

Melalui ruangan komen juga ramai netizen gembira dan ‘sejuk mata’ melihat Lana menunaikan soIat ketika sibuk shooting dan bekerja. Malah, ada yang mengimbau kembali komen daripada penerbit lain sebelum ini yang mendedahkan Lana adalah antara artis yang benar-benar menjaga soIatnya sejak dulu lagi.

Selain itu, ada yang turut memuji sikap merendah diri Lana dan suaminya.

Seorang netizen berkata, pernah terbaca dulu-dulu sorang penerbit lelaki pernah puji @lananodinmckienzie antara artis yang tak tinggal solat.. tapi saya lupa sape penerbit tu..sebab tu saya memang respect dia..alhamdulillah terbaik la👍”

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : KL Press

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *