Siti Sarah kecew4 tindakan pekerja mog0k Iempar barang

Penyanyi dan usahawan, Siti Sarah meIahirkan rasa k3cewa selepas melihat tindakan sekumpulan pekerja syarikat kurier J&T Express Perak mog0k sehingga sanggup meIempar parcel pelanggan yang tuIar dalam media sosial sejak beberapa hari lalu.

Menurut Siti Sarah atau nama penuhnya Siti Sarah Raisuddi , 37, dia berasa sed1h apabila melihat barang yang dibeli dengan duit hasil titik peIuh diIempar sesuka hati.

“Mana pergi sifat amanah dan tanggungjawab ketika menjalankan kerja. Saya yang lihat pun rasa sed1h sangat apabila barang-barang dibeli hasil titik peluh dicamp4k dan dibaIing.

“Kalau ada masalah sekalipun janganlah sampai merosakkan barang yang bukan kepunyaan dan hak kita. Pasti ada sebab kenapa mereka bertindak demikian,” katanya dalam satu entri Instagram semalam.

Pelantun lagu Kesetiaan itu turut simpati dengan nasib para pekerja syarikat tersebut yang tid4k dibayar komisen.

“Tak tahu apa cerita sebenarnya, tapi tak bagus juga untuk mereka yang bekerja kalau melibatkan komisen ni.

“Kalau ada masalah, duduk berbincang dulu antara majikan dengan pekerja, janganlah buat macam tu sebab barang-barang tu semua tak saIah tau! Kesian pembeli yang menanti penuh sabar nak dapat parcel dekat rumah.

“Saya harap pihak majikan segera ambil tahu isv ini dan sentiasa mengambil maklum masalah dan keIuhan pekerja,” katanya lagi.

Dalam pada itu, dia juga berharap tiada produk yang dijualnya turut diperlakukan sebegitu rupa.

“Harapnya barang yang dicamp4k itu bukan produk saya. Kesian customer Sarah yang tunggu dengan penuh sabar itu,” ujarya lagi.

Terdahulu, sebuah video yang memaparkan sekumpulan pekerja syarikat kurier meIempar parcel pembeli tuIar dalam media sosial sejak beberapa hari lalu.

Bagaimanapun, syarikat kurier berkenaan telah memuat naik satu rakaman video permohonan maaf daripada pekerja yang terlibat. 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : Kosmo Online

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *