Kena K0mpaun Lnggar SOP Dan Trlibat KmIangan. Siti Sarah Dedah Kjdian Sbenar Dan Nasib Menimpa Shuib

Pelawak dan usahawan terkenal, Shuib memohon m4af selepas dia dan empat individu lain termasuk isterinya Siti Sarah dikenakan k0mpaun kerana didapati melangg4r prosedur operasi standard (SOP) Periintah Kawalan Pergerakan (PKP) 2.0 di sebuah restoran di Lipis, Pahang semalam.

Dalam kejadian tersebut kesemua mereka dikenakan k0mpaun berjumlah RM1,000 selepas didapati mel4nggar SOP makan melebihi dua orang untuk satu meja.

Shuib atau nama penuhnya, Shahmira Muhamad, 37, berjanji untuk memastikan kejadian serupa tidak akan berulang lagi.

” Minta maaf sekarang keadaan tidak mengizinkan untuk ditemu ramah.

” Saya juga meminta maaf atas apa yang berlaku semalam dan berjanji kejadian seperti itu tidak akan berulang lagi,” jawabnya ringkas kepada Kosmo! Online sebentar tadi.

Difahamkan, kejadian tersebut berlaku semasa mereka siinggah di sebuah restoran untuk makan malam ketika dalam perjalanan menuju ke Kelantan untuk pembukaan dua cawangan terbaharu kedai minuman BubbleBee di Kubang Kerian dan Kota Bharu hari ini.

Kosmo! hari ini melap0rkan dua selebriti tanah air iaitu Shuib dan Siti Sarah dikenakan k0mpaun selepas didapati mel4nggar SOP ketika makan di sebuah restoran.

Menurut Ketua Polis Daerah Lipis, Deputi Superintendan Azli Mohd. Noor, pasangan itu dan dua yang lain dikenakan k0mpaun kerana tiada penjarakan fizikal semasa makan.

K0mpaun berkenaan juga dikeluarkan bawah Akta Pencgahan Pengawalan Pnyakit Berjngkit 1988.

Sementara itu, menerusi satu entri di Instagram, Siti Sarah berk0ngsi kjdian yang berlaku kepada ‘team’ beliau ketika berk0nvoi ke Kelantan.

Difahamkan salah sebuah kereta dipandu ahli konvoinya turut terbabit dalam kmIngan.

” Banyak dugaan sebelum kami sampai ke Kelantan ni untuk pembukaan Bubblebeemalaysia_hq di Kubang Kerian dan Kota Bharu. 12 jam perjalanan.

” Bukan untuk datang bercuti, sebaliknya kami ke Kelantan dah dapat kebenaran rentas negeri untuk menguruskan pelancaran dua baby baru Bubblebeemalaysia_hq

” Mulanya, staf Bubblebeemalaysia_hq terlibat dalam kmIangan. Kereta mereka terb4bas naik ke atas bukit akibat jalan licin.

” Berder4u d4.rah Sarah bila dapat berita terbabit, Alhamdulillah syukur sgt kerana hanya kereta je yang r0sak, mereka tak alami kecderaan serius.

” So, perjalanan diteruskan. Singgahlah kami decide makan kat restoran tepi jalan lepas dh uruskan banyak hal.

” Kami decide makan di Lipis. Sekali lagi kami didvga. Kami mohon maaf. Ini peng4jaran untuk kami dan diharap menjadi pengajaran untuk orang lain agar sentiasa ikut SOP.

” Akhirnya, tadi dah selesai pelancaran dua outlet Bubblebeemalaysia_hq di Kubang Kerian dan Kota Bharu.

” Dugaan memang banyak tapi semuanya tak patahkan semangat kami. Apa yang penting, kami jadikan ia sebagai pengajaran dan sama-sama kita ikut semua saranan kerajaan okay?

” Orang Kelantan dah boleh datang di dua outlet ni ya? Yang penting ikut SOP dan jaga jarak selamat tau sambil enjoy.” tulis Siti Sarah.

Sumber:k0smo dan IG Siti Sarah

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : https://www.tehtarikkaw.com/2021/02/13/sarah-dedahh/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *