“Saya Menyesal Dan Malu” – Syatilla Melvin

Mendedahkan hanya melaksanakan solat sunat Dhuha ketika usia sudah mencecah 30 tahun, pelakon Syatilla Melvin akui menyes4l dan m4lu.

Syatilla berkata dia merasai perasaan sangat luar biasa selepas mengamalkan solat sunat itu setiap hari. Ujarnya, dia mula belajar cara menunaikan solat itu menerusi carian Google dan YouTube.

“Berpuluh tahun hidup tak pernah buat solat Dhuha. Ya Allah m4lu sebenarnya nak mengaku tapi Tilla percaya mungkin ada juga hamba Allah yang pernah ada dekat tempat Tilla hari ini.

“Dulu solat yang wajib pun r0ngak-r0ngak, apatah lagi yang sunat. Seg4n dan m4lu g1la nak mengaku sebenarnya, takvt orang fikir bukan-bukan, takvt orang kutvk, takvt orang anggap kita bukan-bukan,” katanya.

Berkongsikan perkara itu di media sosial, Syatilla akui pada mulanya bimbang jika menerima reaksi negatif daripada netizen, namun dia berharap pendedahannya itu dapat membuka hati orang lain turut melakukan perkara sama.

“Tapi bila fikir balik, why not aku share saja benda ni, mana tahu bila followers yang baca ni tiba-tiba terbuka hati nak buat juga ke kan?

“Jangan pernah terlambat untuk mula buat benda baik. Selagi ada rezeki bernafas, selagi itu kita ada peluang. Setuju sangat kan?” katanya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by S Y A T I L L A M E L V I N (@samtilla)

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber: ROTIKAYA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *