Dakwaan perrli netizen, sekali Sera cakap video tu f1tnah “p4dan muka sebab tak berani bersuara”

Kuala Lumpur: Isteri pelawak dan pengacara, Shuk Sahar iaitu Rossalennah Natassiah Asshaferah atau Sera menafikan dengan tegas dakwaan dia meme.rli netizen.

Sera dalam hantaran dimuat naik di Instagram baru-baru ini, menyifatkan dakwaan itu adalah fitn4h.

“Saya nak betulkan semula, ada yang kata saya perli netizen mengenai video ini. Sedangkan, video tu pada 14 Disember tahun lalu. Kenapa tak ada yang nak betulkan bila saya kata video ini fitn4h.

“Memang nak ‘pick-up’ cerita yang fitn4h, kebenaran tak nak ‘pick-up’ pula, takut kena balik sebab ‘share’ info tak betul,” tulisnya.

Selain penjelasan itu, Sera juga dilihat membalas komen ditulis pengikutnya dengan memaklumkan dia pun tahu risik0 apa akan terjadi sebelum membuat sesuatu tindakan. Katanya sudah empat tahun dia berdiam diri.

“Saya diam, sebab dahulu bila saya bersuara orang cakap buka ai.b. Bila saya terus diam pula, ‘pelakor’ bertepuk tangan, p4dan muka sebab tak berani bersuara. Dan sampai bila, isteri dalam dunia ini takut bersuara.

“Kalau kes isteri cur4ng di luar sana, saya percaya lelaki pun tak boleh nak t4han ada wanita yang sanggup buat macam itu. Jadi, tolong kasihan dulu, nasib isteri yang duduk rumah jaga anak. Cari duit sendiri, menjual sana sini,” katanya.

Sera berkata apa yang dilakukannya kerana sudah puas bersabar. Katanya, dalam hidup kita bukan ikut telunjuk orang lain. Berani kerana benar.

Ujarnya lagi, dia juga berani ke depan kerana percaya sifat Allah itu maha melindungi. Memang ada kebaikan dan kebu,rukan dalam semua yang kita buat.

Dalam pada itu, ramai juga warganet yang meninggalkan pesan supaya Sera terus menjaga rumah tangganya. Malah kata mereka, Shuk juga sudah mendapat pengajaran daripada kesil4pan dilakukan kerana berlaku cur4ng.

Terdahulu, pada 18 Februari lalu kontrak perkhidmatan Shuk atau nama sebenarnya Mohammad Shukri Mohamed Sahar dit4matkan serta-merta sebagai penyampai radio Hot FM selepas awalnya dig4ntung sementara bermula 25 Januari lalu.

Kemelut rumah tangga pasangan ini, bagaimanapun sudah dapat diselesaikan dengan permohonan maaf dibuat Shuk yang membawa semula rombangan meminang Sera ke kediamannya pada 8 Februari lalu.

Sekitar Januari lalu, tular di media sosial mengenai perg0lakan semula rumah tangga Shuk apabila isterinya membuat pended4han ber4ni di Instagram terhadap kecurangan dilakukan.

Pasangan Shuk dan Sera mendirikan rumah tangga pada 2015 dan mereka dikurniakan dua cahaya mata perempuan iaitu Nur Qurratu Ain, 4, dan Nur Assyifatu Aimi, kini berusia setahun.

Kenapa kena h4sut orang lain suruh ben.ci aku sekali? Takleh jatuhkan aku sorang-sorang eh?”Cerita berbaik-baik antara pelawak, Shuk Sahar dengan isterinya, Rossalennah Natassiah Asshaferah (Sera) baru sahaja reda, namun ianya kembali diperkatakan apabila Sera sendiri yang seakan meledakkannya.

Di platform Tik Tok, Sera yang memakai cermin mata hitam sambil bersandar di kerusi melontarkan kata-kata tersebut. Lebih menunjukkan kuasa wanita apabila Sera membuat gaya seolah-olah berlagak dengan beberapa kali membuat simbol memanggil dan ‘memotong leher’ diiringi gelak ketawa membuatkan netizen berbelah bahagi pendapat.

Dah kenapa?

Bagi mereka yang menyokong Sera menyatakan ianya perlu dilaungkan supaya orang yang dengki dengan kebahagiaan mereka akan terduduk.

Namun, bagi mereka yang menyampah dengan pengisian sebegini menegaskan bahawa Sera lah yang meuar-uarkan di media sosial, jadi kenapa? Tak boleh jatuhkan Shuk seorangkah?

Tidak puas memberi komen di hantaran tersebut, ada pula netizen yang menyerang Sera di hantaran pada bulan Disember 2020, iaitu ketika Sera mempertahankan suaminya yang ditudvh cur4ng.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : http://trendingsangat.pw/2021/02/dakwaan-perli-netizen-sekali-sera-cakap-video-tu-f1tnah/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *