Rupanya Shuib Hvtang RM15k Duit Hantaran. Masa Nak Bayar Balik, Bapa Mentua Cakap ‘Jgn Jadi Bod#h’

Pnyanyi Siti Sarah Raissuddin mended4hkan duit hantaran perkahwinannya bersama suami, pelawak Shuib Sepahtu sebenarnya hasil daripada berhut4ng.

Bgaimanapun, jangan salah faham kerana pasangan ini hanya berhut4ng dengan meminjam wang daripada bapa Sarah sendiri iaitu Raissuddin Hamzah.

Sarah berkata, pada ketika itu keadaan benar-benar tidak mengizinkan dan dia juga memahami situasi Shuib yang baru mahu membina kerjayanya sebagai anak seni.

” Sarah teringat waktu kahwin dengan Shuib Sepahtu dulu, hantaran time tu RM15K. Tapi Sarah nak bagi tau satu rahsia, RM15k tu hutang ye.

” Betul tak tipv sebab tak mampu nak bayar waktu tu. Hutang dengan abah Sarah tau.

” Sarah tahu Shuib struggle, dia bersusah payah nak bina kerjaya tapi apa yang Sarah beli masa tu akhlak dia, kerajinan dia, tanggungjawab dia.

” Dia tak pernah lupa tanggungjawab dengan Sarah, dengan keluarga. Alhamdulillah lepas kahwin tu, rezeki makin banyak. Shuib dapat duit kemenangan Maharaja Lawak dan nak bayar balik duit abah.

” Bila dah ada duit untuk bayar… Abah kata jangan jadi bod#h, simpan duit tu untuk anak nanti,” kongsinya.

” Menerusi posting yang sama, Sarah juga turut menasihatkan wanita di luar sana supaya melihat kepada beberapa ciri penting sebelum memikirkan tentang perkahwinan.

” Kita ni sebagai perempuan kena tengok lelaki tu jenis macam mana, bar4n ke, kedekvt ke berkira ke.

” Kalau awal-awal kenal dah ajak kite keluar kalau mak bapak tak kasi, dia ajar kita untuk tipv mak bapak kita, tak mustahil dia akan tipv kita.

” Macam mana dia dengan mak dia, kalau jenis melawan mak memang dia takkan hormat kita sebagai isteri.

” Moga adik-adik yang nak kahwin tu jangan menekan-nekan sangat nak menunjuk kahwin siapa lagi gempak.

” Sebab kehidupan yang sebenarnya adalah selepas kenduri tu, jangan pula ada yang buat loan beria akhirnya tersiksa,” coretnya.

Sarah dan Shuib telah mendirikan rumah tangga pada 26 Februari 2011 dan dikurniakan tiga orang cahaya mata, Uwais Alqarni, 9, Dzahira Talita Zahra, 6 dan Ariq Matin, 4.

Dalam perkembangan terbaharu, Sarah kini hamil anak keempat.

Sementara itu, menerusi hantaran itu, rata-rata ntizen memberikan reaksi dengan berkongsi pengalaman serupa.

Shuib datang komen

Menariknya, Shuib sendiri telah meningg4lkan komen beliau.

” Alamakkkk kant0iiii hantaran hutang,,,rindunya dan indahnya melalui kehidupan dgn u sayang. Syukur dikurniakan isteri yang selalu mendoakan i, ada di belakang i, syukur Ya Allah . Love u sayang,” tulis Shuib.

Sekadar info, Siti Sarah dilahirkan pada 15 September 1984, memulakan kerjayanya dalam bidang nyanyian apabila beliau berjaya menjadi peserta akhir untuk Bintang RTM 2001.

Beliau juga berjaya menggondol anugerah “Artis Baru Terbaik”, “Album Pop Terbaik” dan “Album Terbaik di Anugerah Industri Muzik (AIM 2003)”.

Selain dari itu, beliau juga berjaya mendapatkan satu lagi pengiktirafan untuk “Anugerah Planet Muzik 2003 (APM2003)”, iaitu dalam kategori “Artis Baru Wanita Terbaik”.

Beliau juga merupakan satu-satunya artis baru yang turut tercalon dalam kategori Artis Wanita Terbaik yang dimenangi oleh Datuk Siti Nurhaliza pada tahun tersebut.

Bapanya, Raisuddin Hamzah juga telah memulakan kerjayanya sebagai seorang penyanyi apabila beliau memasuki pertandingan yang sama pada tahun 1980-an dahulu.

Sumber:gempak dan IG Siti Sarah

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : https://www.asiakini.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *