[VIDEO] Masih Belum Sedar, Sudah 7 Hari Mummy Terl4ntar DI ICU – Tasha Manshahar Sebak

Sebelum ini, penyanyi, Tasha Manshahar memaklumkan bahawa kedua ibu bapanya iaitu Mohd Manshahar dan Herina Wong Abdullah telah disahkan positif C.ovid-19. Tambah Tasha Manshahar, ibunya kini berada di unit r.awatan rapi (ICU) Hospital Serdang.

Terbaru, Tasha memberitahu bahawa ibunya masih belum sedar meskipun, sudah masuk hari ketujuh berada di ICU.

Mohon doa semua

Saya tak sangka, kami terp.aksa melalui pengalaman ini. Ia sangat menyedihkan. Saya beritahu suami, C.ovid-19 ni merupakan pemisah yang paling j.ahat. Lebih baik kita buat panggilan video dengan keluarga daripada jumpa depan-depan berbanding kita tak boleh dengar suara keluarga menerusi panggilan video. Benda macam ni berlaku, kita tak boleh jumpa dan tiada respon yang diterima. Jangan ambil mudah korang semua. Sedih sebab selalu boleh cakap dengan emak. Tapi sekarang hanya boleh nampak dia tidur dan memakai tiub sahaja.

Menurut Tasha, dia berasa sedih kerana sudah tujuh hari tidak bersembang dengan ibunya yang terl.antar di ICU. Jelas Tasha, dia menetap jauh daripada keluarga. Mujur, suami dan keluarga mentuanya memberi sokongan moral yang sangat baik tatkala dirinya berasa sedih mengenangkan ibu di hospital.

Ujian ini tidak berlaku, mungkin kita tak akan merintih macam ni dekat Allah. C.ovid ni benda yang tak boleh j.angka.  C.ovid ni tak ada ubat. Doktor cakap tak boleh jamin apa-apa. Doktor buat yang terbaik dan kami faham. Saya selalu doa, Allah hantar doktor dan jurur.awat yang baik dan boleh mer.awat semua pes.akit yang berada di ICU.

Kami masih menunggu

 
 
 
 
 
Lihat siaran ini di Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Siaran dikongsi oleh @tashamanshahar

Mak saya berusia 53 tahun dia tak ada peny.akit lain. Nak dijadikan cerita, mungkin dia biar d.emam terlalu lama dekat rumah. Infection dah ada masa tu. Mujur, kami hantar segera ke hospital. Kalau tidak mesti emak saya sukar bernafas. Saya berharap sangat antibiotik yang diberikan oleh doktor dapat berfungsi dekat mak saya. Jangan ambil mudah semua, tolonglah.

Saya tak nak korang alami apa yang saya lalui. Buat l.ockdown untuk diri sendiri. Balik rumah mandi cepat-cepat kalau terpaksa keluar bekerja. Kami memang mengharapkan pertolongan daripada Allah sahaja sekarang ni. Doktor tak boleh jamin apa-apa. Sedih bila tengok jururawat usap muka emak kita.

Tasha juga memberitahu bahawa mereka akan melakukan bacaan Yassin secara online bagi mendoakan semua pes.akit C.ovid-19 yang berada di ICU. Terdahulu, ayah Tasha dilaporkan semakin pulih selepas disahkan po.sitif C.ovid-19. Manakala, ibunya terpaksa ‘ditidurkan’ buat sementara waktu bagi memastikan bekalan oksigen dalam badannya kembali baik.

Sumber: Tasha Manshahar via ohbulan

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *