“Nak Jual Phone Sebab Xde Duit Nak Makan” Kisah Ibu Tunggal An4k Empat Ini Undang Seb4k Ramai

Memang tidak dapat dinafikan lagi memang ramai yang terkesan dengan terlaksananya PKP 3.0 kali ini. Namun apa yang paling menyedihkan adalah bila ramai yang kehil4ngan sumber pekerjaan dan sehinggakan ada yang terpaksa mengik4t perut tidak mampu men3ruskan kel4ngsungan hidup.

Begitulah apa yang terjadi kepada seorang wanita yang mulai tul4r di laman Tiktok. Memuat naik satu video di akaun tiktok, lelaki ini merakam detik pertemuan dengan seorang wanita yang merupakan ibu tungg4l kepada empat orang an4k.

Tengah rehat tiba-tiba akak ni mai. Dia nak jual telefon dia. Saya tanya kepada nak jual, dia cakap tak ada duit nak makan. Dari pagi tak makan. Ni dari pagi tak makan, anak dekat rumah pun tak makan. Minyak motor pun nak habis dah.

Kak buat kerja cuci rumah orang. Ni PKP tak boleh buat. Ni telefon anak dia tak bagi jual, tapi kak terpaksa. Duduk dengan anak 4 orang, kak ibu tunggal.

Takpa kak jangan jual telefon tu. Kami bagi duit sikit, duit ni dari supp0rtes kami dalam kerja am4l. Kak bagi number telefon nanti, kami mai rumah hantar bantuan sikit.

Video tersebut mengund4ng seb4k orang ramai dan menjengah ke ruangan komen, ramai yang mendoakan wanita tersebut dipermudahkan segala urusan. Serta ada juga yang berterima kasih kepada pemilik video kerana membantu wanita yang dalam kesus4han itu.

Teks by Staff Motif Viral

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : https://www.motifviral.dnqj.my/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *