6 Hari Selepas Pembed4han, Ini Update Terkini Tentang Anak Shahrol Shiro

SELEPAS enam hari selamat menjalani pembed4han buah pinggang, anak pelawak Shahrol Shiro iaitu Ismail Rifqi yang berusia 10 bulan kini beransur pulih dan semakin aktif.

Isterinya Nor Farhanah Shamimi atau Anna berkata, bayinya itu sudah bergerak aktif seperti biasa dan luka j4hitan sudah pun kering.

“Alhamdulillah Ismail semakin aktif. Sebab dia baby, luk4 dia cepat baik… bahagian oper4te dah kering cepat.

“Saya ingatkan dia akan rasa tak selesa tapi tidak, nampaknya dia dan boleh meniarap dan merangkak seperti biasa,” katanya kepada mStar.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anna Hana (@anna_danisha)

Pada 1 September, Ismail Rifqi menjalani pembed4han akibat masalah buah pinggang kronik di pusat perubatan di Subang Jaya.

Dalam pada itu Nor Farhanah berkata, dia mengelak membawa anaknya keluar ke tempat berisiko dan terded4h daripada j4ngkitan kum4n.

Kata Nor Farhanah dia bimbang jika berlaku komplikasi sekiranya tidak diawasi dengan baik.

Kita hanya hanya perlu jaga dengan lebih rapi dari segi makan dan aktiviti.

NOR FARHANAH SHAMIMI

ISTERI PELAWAK SHAHROL SHIRO

“Masalah buah pinggang tu kemungkinan boleh jadi kembali tapi tak tahu jangka masa tu macam mana.

“Kita hanya perlu jaga dengan lebih rapi daripada segi makan dan aktiviti.

“Saya risaukan dia punya pemakanan sebab dia cuma ada satu buah pinggang, tak boleh makan terlalu banyak garam.

“Sekarang saya juga tak akan bawa dia ke tempat yang ramai orang dan berisiko boleh dapat jangkitan kuman,” ujarnya.

235557659_354236489539207_8745431725792911059_n

Shahrol dan Nor Farhannah bersama dua anak mereka iaitu Iskandar Rizqi (dua dari kiri) dan Ismail.

Selain pemakanan, Nor Farhanah juga berkata, dia perlu menitikberatkan soal kebersihan dan merancang untuk mengkhatankan bayi itu dalam masa terdekat.

“Kebersihan dia kena jaga… setiap enam jam tukar lampin dan mandikan.

“Kalau dah baik, saya akan terus sunatkan dia. Tengok dulu dalam masa sebulan dua ini,” ujarnya.

Shahrol dan Nor Farhanah berkahwin pada 8 Mac 2016.

Selain Ismail, pasangan ini dikurniakan anak sulung bernama Iskandar Rizqi berusia empat tahun.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Metro Press

Sumber : mStar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *