Netizen Tegur Fazley Biarkan Anak Berguling Atas Sejadah Ketika Sedang Solat – “Boleh Kan Ajar Anak Duduk Tepi …”

Sepotong video yang dikongsi penyanyi dan cef selebriti, Datuk Fazley di Instagram mencuri perhatian netizen.

Dalam video tersebut, Fazley mendirikan solat sambil dua orang anaknya sedang bermanja.

“Beginilah keadaannya bila anak-anak saya dengan saya, sentiasa curi peluang untuk bermanja.

“Saya tetap teruskan solat walau macam mana pun, demi kasih sayang pada anak-anak. Sekurang-kurangnya mereka dapat lihat saya solat dan moga menjadi ikutan hingga ke hujung nyawa.

“Korang kalau anak-anak tiba-tiba baring atas sejadah masa tengah solat, korang buat apa?” tulis Fazley sebagai kapsyen.

Menjengah ruangan komen, rata-rata netizen meninggalkan respon berbeza, ada yang berkongsi pengalaman sama, dan ada juga yang merasakan lebih baik untuk mengajar anak-anak duduk ditepi ketika ibu bapa sedang solat.

“Boleh kan ajar anak-anak duduk tepi atau ajak anak solat sekali, nak bermanja pun lepas solat boleh,” tulis warganet.

“Anak tu macam dah besar, dah boleh ajar hormat dan faham akan solat, boleh duduk tepi elok-elok,” tulis seorang warganet lagi.

“Sama lah dengan saya, kalau tengah solat dia bawa semua mainan atas sejadah, kadang nak gelak juga, tak boleh marah lama-lama nanti dia fahamlah,” tulis netizen yang lainnya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dato’ Fazley Yaakob (@fazleyyaakob)

Untuk makluman, Fazley mendirikan rumah tangga dengan isterinya Azrene pada tahun 2007.

Hasil perkongsian hidup, mereka dikurniakan empat cahaya mata iaitu Ahmad Fariedz Shah, 13, Ahmad Fieradz Shah, 12, Ahmad Firudz Shah, 10, dan Alayna Selma yang kini berusia empat tahun.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Metro Press

Sumber : gempak

Leave a Reply

Your email address will not be published.