“Pergi Menoreh Getah Naik Superbike?” -Achey Bersuara Isu Hentikan Jualan Kapcai

Tular mengenai isu pengharaman jualan motosikal jenis “kapcai” baru-baru ini, pelawak terkenal tanah air Achey Bocey berkongsi pandangannya mengenai isu yang sedang hangat diperkatakan itu.

Har4mkan Begitu Saja? – Achey

Melihat pandangan yang dikeluarkan oleh pakar perancang pengangkutan yang menyifatkan motosikal “kapcai” sebagai punca berlakunya banyak kem4tian, membuatkan pelawak terkenal ini berkongsi pandangannya terhadap hal tersebut.

Menurut Achey, jika motosikal “kapcai” dih4ramkan begitu sahaja maka apa yang perlu pemilik motosikal sedia ada perlu lakukan sedangkan ramai yang menggunakan motosikal seperti itu di Malaysia.

Selain itu, Achey juga berseloroh dengan mengatakan jika motosikal “kapcai” boleh di trade-in dengan motosikal yang lain seperti Ducati okay juga.

Foto – Instagram @acheykintangkintung

“Hmmm CUBAAN YANG BAIK……

Haramkan gitu je?….

Takda bayau-bayau apa ke?…..

Pastu moto yang sedia ada ni?…..

Kalau kapcai tu boleh trade in Ducati boleh jee….

Penuh superbike laa umah aku ni kalau boleh trade in..” Luah Achey

Netizen Kongsi Pandangan Bercampur-Baur

Melihat hantaran di Instagram pelawak terkenal itu membuatkan orang ramai berkongsi pandangan mereka, diruangan komen posting berkenaan tentang isu tersebut.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Achey Bocey 013-6408967 (Mngr) (@acheykintangkintung)

“Tu diaaaa”

“Bila kurniaan akal fikiran tidak digunakan dengan baik..”

“Hmmmm dia tak tahu agaknya yang kat kampung tu ada yang hantar anak 5-6 orang naik kapcai je sebab tak mampu beli kereta.. Tu pun kapcai dah usang.. Pastu pakcik-pakcik kat kampung pun pergi masjid naik kapcai.. Dia tak tahu.. Yelah sebab dia kat kayangan mana rasa hidup naik kapcai.” Komen warganet

Foto – Instagram @acheykintangkintung

“Alamat ramai la bilal dan imam naik ZX10R pergi masjid. Syukurrr.”

“Suruh dia turunkan harga superbike ke harga kapcai. Baru boleh h4ramkan. Haha.’

“Makin meng4rut jee. Hilang otakknyaaa.”

“Masalahnya yang langgarnya kereta.. Apahal motor pula salah!”

“Ni mesti masa kecil-kecil mak bapa tak bagi naik moto ni.”

“Haramkan dulu pemandu mabuk bawa kenderaan.” Komen mereka

Foto – Instagram @acheykintangkintung

“Har4mkan otak pakar ni ada di Malaya. Kalau tak ada perkara baik nak cakap, lebih baik diam. Bila bercakap, nampak tahap IQ tu dekat mana”

“Basic gaji kami 1500 ke 1200 je. OTAK PAKAR JATUH KAT LANTAI KE? Basic kecil nak suruh pakai motor besar ke? Gaji bayar motor bulan-bulan tak payah makan eh PAKAR.”

“Pakar pun tak cerdik.”

“Kurangkan harga Vespa.”

Apa pandangan anda tentang isu ini?

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Metro Press

Sumber : muraimy

Leave a Reply

Your email address will not be published.