[VIDEO] Wajah Pemain Takraw Malaysia Mirip Arwah Abang, Gadis Teringin Nak Bawa Jumpa Mak

Bagai air yang dicincang tidak akan putus, itu adalah perumpamaan yang dapat digambarkan betapa kuat hubungan kekeluargaan terutamanya adik-beradik.

Tetapi tidak buat seorang pengguna Tiktok, dikenali sebagai Nxrzh yang kehilangan abang tersayang akibat kemalangan jalan raya pada tahun 2014.

Pelanduk 2 serupa!

Menerusi video yang dimuat naik oleh Nxzrh, dia berkongsi kompilasi gambar wajah arwah abangnya dikatakan sangat mirip dengan seorang pemain tekong takraw Malaysia, Syahir Rosdi.

Menurutnya lagi, dia berharap agar satu hari nanti ibunya boleh berjumpa dengan Syahir Rosdi sekali gus dapat mengubat rindu yang terbuku selama ini.

Bismillah, kalau ada rezeki Syahir Rosdi notice ni, nak bawak mama jumpa dia

Ujarnya lagi, dia mulai perasan mengenai persamaan Syahir Rosdi apabila terlihat pemain takraw itu di televisyen serta mengikutinya di Instagram. Dakwa gadis ini, terdapat hampir 90% persamaan antara Syahir dan arwah abangnya.

Lepastu terjumpa tekong takraw Malaysia kat Tv, punya ralit tengok muka dia sebiiji macam arwah abang. Lepastu follow ig dia, selalu tengok dia. 90% sama dari segi senyum, cakap, jalan, tinggi pun sama

Akhirnya dapat dihubungi

Selepas video tersebut viral, Nxzrh berjaya menghubungi Syahir dan pemain takraw Malaysia itu turut bersetuju untuk membuat panggilan video demi mengubati rasa rindu seorang ibu terhadap anaknya yang telah pergi buat selamanya.

Saya dah contact Syahir petang semalam, insyaAllah esok jumaat keluarga saya video call dengan dia. Terima kasih sangat warga TikTok. Doakan yang baik-baik.

Syahir turut meluahkan rasa sebak dengan memuat naik video TikTok tersebut di laman Instagramnya, di mana dia mendoakan Nxzrh dan keluarga sentiasa tabah dan jika ada peluang dia akan pergi berjumpa Nxzrh sekeluarga.

Harap adik @Nxzrh sekeluarga kuat dan tabah hadapi ujian ni. Semoga roh arwah ditempatkan dalam kalangan orang-orang yang beriman. InsyaAllah kalau ada rezeki saya akan berjumpa dengan @Nxzrh sekeluarga. Al-fatihah.

Video penuh:

Memang seiras!

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen bersetuju akan seirasnya wajah mereka berdua malah ada di antara mereka yang tidak sabar ingin melihat reaksi keluarga Nxzrh apabila dipertemukan dengan Syahir Rosdi kelak.

Sumber: Nxzrh

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Metro Press

Sumber : obulan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *