Baru umum rancang kahwin tahun depan, Alif Muhaimin sed1h ditinggal kekasih macam ni sahaja

HAMPIR lapan bulan bercinta, juara Hero Remaja 2018 iaitu Alif Muhaimin mengakui hubungannya dengan Instafamous bernama Sara sudah berakhir pada minggu lalu.

Alif atau Alif Muhaimin Abdul Rahman, 27, mended4hkan bekas kekasihnya itu memutuskan hubungan mereka hanya menerusi aplikasi WhatsApp.

Alif 1Alif terima keputusan bekas kekasih ingin putus.

“Kami putus hujung minggu lepas. Sed1hnya, perpisahan kami cuma menerusi kiriman pesanan WhatsApp daripada Sara. Tak sempat nak bincang apa-apa.

“Jujurnya sangat terkejvt dengan tindakannya sebab selama ini bukan main lagi cakap sayang gil4 dan seumpamanya.

“Tiba-tiba saya dapat mesej. Katanya, dia sudah membuat keputusan yang tak boleh teruskan hubungan dan tidak boleh jadi kawan,” kata Alif kepada mStar.

S4kit macam mana pun, saya kena tukar perspektif fikiran, fikir bahawa Allah telah selamatkan saya.

ALIF MUHAIMIN

PELAKON

Lebih menyed1hkan, pada awal bulan ini, baru saja mengumumkan kepada media bahawa majlis perkahwinannya dengan Sara dijangka berlangsung tahun depan.

Khuatir kenyataannya disalah erti dan akan mengg0res hati serta mengaibkan bekas kekasihnya, Alif sekadar berharap agar wanita itu bertemu jodoh dengan lelaki lebih baik.

“Harap lepas ni lelaki yang dia berkenan tu dapat jadi suami dan membimbingnya hingga ke jannah.

Alif 2Alif anggap ada hikmah hubungan cintanya berakhir.

“Sakit macam mana pun, saya kena tukar perspektif fikiran, fikir bahawa Allah telah selamatkan saya. Ada hikmah, Insya-Allah,” ujarnya.

Dalam pada itu, menyentuh soal karier lakonan, Alif secara berseloroh berkata, rezekinya semakin murah selepas putus cinta.

Dia ditawarkan watak utama bagi membintangi drama Sentuhan Jiwa arahan sutradara terkemuka, Osman Ali.

Selain Alif, pelakon yang terbabit dalam naskhah berkenaan ialah Afifah Nasir dan Roy Azman.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Metro Press

Sumber : mStar

Leave a Reply

Your email address will not be published.