[VIDEO] Shiha Zikir sed1h dihin4 rakan artis, anggap tidak layak berada dalam industri seni

Video penuh bawah artikel

PENYANYI Shiha Zikir mendedahkan pernah dihubungi rakan artis yang berasa kurang senang dengan pencapaiannya dalam industri seni.

Shiha atau nama sebenarnya Nurshiha Mohd Zikir, 34, berkata, dia tidak menyangka individu yang baik dengannya sanggup mengeluarkan kata-kata negatif dan memandang rendah bakatnya.

“Saya masuk industri nak cari duit untuk keluarga dan jaga ibu saya… siapa yang ikut perjalanan saya, akan nampak. Sakit nak jadi Shiha. Orang nampak saya happy kat luar tapi orang tak tahu kesedihan yang saya alami.

“Ramai orang perlekehkan apa yang saya buat dalam industri. Malah, ada kawan satu industri hubungi saya, tiba-tiba nak m4rah. Dia cakap ‘kau balik rumah cermin muka sendiri. Kau layak ke?’

“Sepanjang 20 minit dia cakap semua benda negatif yang merendah-rendahkan saya. Orang yang saya tak sangka akan cakap begitu. Dia persoalkan apa yang saya buat dalam industri.

Orang nampak saya happy kat luar tapi orang tak tahu kesed1han yang saya alami.

SHIHA ZIKIR

PENYANYI

“Mungkin sebab orang nampak saya buat semua benda dan menyebabkan mungkin ada beberapa pihak yang kurang senang dengan saya. Tapi saya nak cakap satu saja, saya tak pernah merayu tetapi Tuhan yang beri (rezeki),” katanya kepada mStar.

Pelakon filem Hantu Bonceng 2.0 itu ditemui ketika sidang media pengumuman top 5 Anugerah MeleTOP ERA edisi kelapan (AME 2021) di GSC, Tropicana Garden Mall, Petaling Jaya, pada Selasa.

Anugerah yang akan dikendali oleh Nabil Ahmad, Jihan Muse dan Sherry Al Hadad akan diadakan pada 30 Januari 2022 di Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC).

Penyanyi Khai Bahar berjaya mendominasi senarai akhir dengan lima pencalonan iaitu Lagu MeleTOP ERA, Penyanyi MeleTOP ERA, Grup/Duo MeleTOP ERA, Artis Versatil MeleTOP dan Program MeleTOP.

shiha3

Shiha tercalon empat kategori AME 2021.

Manakala kumpulan yang kian popular, Dolla dan penyanyi Shiha Zikir turut menyerlah apabila masing-masing tercalon buat kali pertama dalam empat kategori.

Selain itu, Shiha turut mendedahkan dia kerap mengalami ser4ngan p4nik di rumah disebabkan terlalu memikirkan perkara yang terjadi dalam kerjaya seninya.

“Bila dapat call daripada kawan, sudah tentu saya gembira tapi bila dia cakap macam tu, memang membuatkan saya sed1h dan rasa down sangat. Masa dia call tu, saya dalam kereta. Lepas habis men4ngis, baru la saya masuk rumah jumpa ibu.

“Walaupun cakap dekat ibu tak ada apa, tapi tak boleh nak sorok kesedihan. Sebenarnya dah beberapa kali saya rasa down sehingga mengalami serangan panik.

“Duduk bilik pasang aircond, tapi tetap berpeluh. S4kit sangat… sebab tu saya faham perasaan orang yang kena ser4ngan p4nik ni,” ujarnya.

Video penuh

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Metro Press

Sumber : mStar

Leave a Reply

Your email address will not be published.