Instafamous Cem4s, Pembantu Rumah Nak Bvnuh Diri – “Nak Gugur Jantung, Dia Sorok Pisau Dalam Tudung”

Pempengaruh, Adira Salahudi berdepan detik cem4s apabila pembantu rumahnya, wanita warganegara luar cuba mel4rikan diri dan mengvgut untuk membvnuh diri ketika berjaya dit4ngkap.

Menceritakan semula kejadian yang berlaku pada awal pagi Isnin lalu, Adira terpaksa membatalkan percutiannya bersama keluarga dan bergegas pulang ketika dihubungi tentang situasi luar kawal itu.

“Penat men4ngis tapi hidup perlu diteruskan walau berdrama dari pukul 6 pagi sampai ke malam.

“Sebenarnya nak bawa mak mentua pergi jalan-jalan Melaka sempena birthday dia. Tapi semua tempat penuh. So bawa tidur dekat KL je.

“Pukul 6 pagi Ammar (suami) dapat call dari abang I, kata maid hilang. Dia lari ikut pintu belakang lebih kurang pukul 5 pagi. Kononnya nak basuh baju.

“Nasiblah kitorang ni tidur di KL je so boleh balik terus kat rumah. Masa dapat info maid pegang pis4u, Allahu nak gugur jantung I doa je banyak banyak Allah lindung Alva dan abang kakak I. Jangan la jadi apa apa,” kongsi Adira di Instagram.

Lebih mendebarkan ketika pembantu rumah terbabit mengvgut untuk membvnuh diri apabila berjaya dit4ngkap.

“Boleh tahunya sebab Alva men4ngis pukul 5 lebih pagi sampai mel4lak, kakak I panggil maid tak nyahut, cari-cari tak ada.

“Pastu guard rumah jumpa dia dekat belakang bukit area rumah. Dia ingat boleh lari ikut jalan lain. Tapi keliling area rumah memang berpagar tak boleh keluar masuk. Nak masuk nak keluar memang kena lalu guard house.

“So dapat tangkap dia. Dia ugvt nak bvnuh diri, pegang pis4u bagai. I balik-balik tengok dia macam tu. Tak terfikir langsung sebab I tengok dia dah okay jaga anak jaga rumah.

“Cuma memang dia lain sikit. Tak suka bercakap, tak hormat orang as tuan rumah. Tak macam orang yang I selalu jumpa.

“Kitorang cuba faham dia. Nak guna smartphone bagi, nak cuti bagi. Makan pun I masak kadang siap hantar sampai ke bilik dia. Sebab taknak dia tak makan sebab dia dah jaga anak I dengan baik,” kongsinya.

Adira turut berkongsi beberapa aksi pembantu rumahnya yang cuba dipujuk dan ditenangkan oleh ahli keluarga dan pengawal keselamatan di rumahnya.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Metro Press

Sumber : Gempak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *