Did4kwa PerIi Pasukan Penyelamat, Caprice & Fadzil Zahari Kena Sound Dengan Bekas Tentera

Sabtu lalu, banjir besar melanda Lembah Klang sememangnya mengejvtkan ramai apatah lagi banyak kawasan yang tidak pernah dinaiki air turut tenggelam.

Namun, apa yang lebih menjadi bualan apabila ramai mempersoalkan ada kawasan bnjir lew4t mendapat bantuan serta tertanya-tanya di mana perginya agensi keselamatan yang sepatutnya membantu mngsa.

Malah, rata-rata netizen di media sosial memuat naik rakyat yang membantu rakyat serta ada yang membuat posting meny1ndir agensi keselamatan.

Turut menjadi perhatian perkongsian penyanyi rap, Caprice dan Fadzil Zahari yang memuat naik gambar aset dan kenderaan yang digunakan oleh agensi keselamatan.

Susulan perkongsian itu, ada yang mend4kwa posting tersebut ada ‘double meaning’ seolah mempersoalkan keberadaan aset-aset agensi keselamatan.

Perkongsian Caprice itu mengundang rasa beng4ng seorang bekas pegawai TUDM iaitu Capt (R) Raeiz Hamed RMAF melalui aplikasi TikTok mendes4k mereka membuat permohonan maaf kepada semua agensi keselamatan yang menerima s1ndiran itu.

Menurutnya, bukan semua aset tersebut sesuai digunakan untuk menyelamatkan m4ngsa b4njir terutama kereta kebal seperti yang dimuat naik dalam posting Caprice.

“Terutamanya aku nak shout-out sikitlah dekat Caprice ni. Kau pernah masuk tentera ke? Kau tahu ke prosedur nak menggerakkan aset-aset military ni”

“Kau tahu tak ada aset-aset yang kau upload dekat posting kau tu sebenarnya tak sesuai untuk bantu m4ngsa-m4ngsa banjir Kejadah apa kau nak gerakkan kereta keb4l masuk ke kawasan bnjir” katanya.

Video

Sementara itu diruangan komen, rata-rata netizen meluahkan rasa kesal dengan perkongsian tersebut. Malah, ada netizen mengatakan ada pasukan penyelamat yang sibuk menyelamatkan mangsa banjir sedangkan keluarga mereka perlu selamatkan diri sendiri.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : rotikaya

Leave a Reply

Your email address will not be published.