[VIDEO] “Dah Macam VVIP, Sampai Jeti Orang Sambut” -Lebih 400 Orang Kena S4man Ride New Year

Jem kepaIa! Itulah yang terjadi keatas penunggang motosikal yang dikatakan ingin ride sempena tahun baru. Boleh dikatakan hajat terbantut bila angg0ta trafik membuat sek4tan sebaik sahaja feri tiba di jeti.

“Kita yang ride solo tak ada niat nak konv0i pun boleh kena caj termasuk salah seorang dari kumpulan tu”. Memang naya lah kalau motor tak lengkap seperti tiada cermin sisi,tiada brek beIakang,ekzos bising memek4k.

Yang tak ada lesen dan roadtax tamat tempoh jangan kata lah,memang sangkvt lah cerita dia. Tular sebuah video yang dimuat naik melalui faceb00k mengenai sekumpulan “mat motor” ditahan angg0ta trafik sebaik sahaja tiba sebuah jeti di langkawi baru-baru ini.

Jelas kelihatan riak wajah kece.wa dan bimbang oleh para penvnggang. Siapa tak takvt kalau p0lis tahan kan? Kalau complete pun jantung tetap berdebar-debar dibuatnya tak tahu pasal apa. Orang-orang lama kata,tak kena tak apa,kalau dah kena makan tak habis.

Di MaIaysia, kebiasaannya hujung tahun pasti para bikers akan melalukan aktiviti konvoi sempena hujung tahun dan awal tahun untuk meraikan dan berseronok bersama jent3ra dan sahabat handai.

Namun,segala kelengkapan haruslah disediakan awal dan paling penting jangan meIanggar undng-undng trafik. Ya menvngang motor memang seronok tetapi janganlah membah4yakan ny4wa.

Video :

Rata-rata netizen meninggalkan komen yang agak lucu.

Admin nasihatkan para pembaca terutama mat motor, hati-hati menvngang di jalan raya. Pulas trotel tu jangan beriya sangat. Lampu merah jangan Ianggar okay!

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : http://karipapangin.pw/

Leave a Reply

Your email address will not be published.