“Takut Bentan Urat Nanti..” -Ramai Terkejvt Lihat Resepi Mak Neelofa Buat Untuk Menu Berp4ntang Anaknya

Kuala Lumpur – Pengacara dan usahawan Neelofa selamat melahirkan anak sulung di sebuah pusat perubatan kira-kira pukul 3.44 petang Sabtu.

Suaminya, Haris Ismail atau PU Riz memaklumkan Neelofa atau nama sebenarnya Noor Neelofa Mohd Noor dan bayi mereka kini berada dalam keadaan baik.

Dalam pada itu, Haris turut memberitahu mereka memilih nama Muhammad Bilal untuk bayi berkenaan.

“Alhamdulillahirabbil’alamin. Puji dan syukur kami panjatkan kepada Allah SWT untuk segala berkat dan rahmat-Nya, isteri saya, Noor Neelofa Mohd Noor telah selamat melahirkan Putera sulung kami pada 29 Januari 2022 jam 3.44 petang.

“Syukur Alhamdulillah, segala urusan dipermudahkan, kini isteri saya sedang berehat dan kami sedang melalui satu fasa yang sangat menggembirakan untuk kami sekeluarga,” ujarnya.

Dalam pada itu, Haris turut mengucapkan terima kasih atas doa orang ramai terhadap dia dan isteri sejak mereka berkahwin.

“Saya dan Neelofa ingin merakamkan jutaan penghargaan dan rasa penuh bersyukur atas doa yang dikirim oleh anda semua.

“Terima kasih atas ingatan kalian sejak kami mendirikan rumah tangga sehinggalah kami menimang cahaya mata.

“Sebagaimana kalian mendoakan kesejahteraan saya dan isteri tahun lalu, mohon titipkan juga doa-doa yang baik agar z.uriat yang berada di pangkuan kami ini mampu menjadi khalifah yang dapat memberikan kebaikan kepada agama dan negara,” ujarnya.

Terbaru ibunya pula menjadi perhatian apabila berkongsi satu video memasak makanan berpantang untuknya.

Video

Komen Netizen

“Baru nak komen setahu sis pucuk manis bersifat sejuk takut b.entan urat nanti na.uzubillah seeloknya masak je sayur sawi ikut kobis pon bersifat sejuk takut baby pon perutnya akan meragam kembong..,

“Sibuk nya la hai x boleh mkn pucuk manis bagai mak dia tahu lah yg terbaik utk anak dia sy pun mkn ok je badan x sama sy semua sayur pun sy mkn pantang, elok je anak 7 ni ha..,

“Selalu berpantang klu baru ikan kering bakar ja. mkn dgn lada 15hari ke atas baru makmertua buat sayur rebus sawi ayam bakaq,ikan senudu bakaq ulam kunyit hidup buah oren..,

“Xpernah pulak mkn pucuk manis dlm pantang yng mkn ikan haruan bakar sup ayam kampung ikan talang bakar tu jer kalau mak bgi mkn dlm pantang..,

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Metro Press

Sumber : https://www.dnq.pw/

Leave a Reply

Your email address will not be published.