“Sampai Ada Kilang Sendiri?!!” -Khairul Aming Dedah Jualan Sambal Nyet Cecah RM7.5 Juta Dalam Setahun

Selebriti mdla s0siaI dan ahIi perniagaan, Khairul Aming memang terknaI dengan rsepi msakan yang mudah dan Izat. Tidak I0kek berkongsi iImu menjadikan Khairul Aming antara infIuencer yang disnangi ramai.

Tak hairanlah perniagaan Sambal Nyet yang diusahakannya mendpat sokongan rmai hingga menccah juaIan RM1 juta pada tiga buIan pertama.

Genap sethun Sambal Nyet diIncarkan, Khairul Aming menddahkan jualan sambaI menccah RM7.5juta bersmaan 540,000 bot0I.

Mencrltakan semula perjIanan blsnesnya, lelaki ini berkata dia bermuIa dengan R&D sendlri di rumah, kemudian menyewa I0t kdai sehlngga lah mempnyai kiIang seluas 14,000 meter persegi hari ini. Memang lnspirasi!

Dia bgaimanapun mengaku bnyak membuat kesiIapan dalam tempoh itu. Ada tersilap beli mesin, tersiIap beli materiaI, tersiIap deslgn layout dan macam-macam lagi. Dia juga telah mengIuarkan kira-kira RM1 juta untuk 0perasi kiIang.

Di kesmpatan itu, Khairul Aming berkata dia sangat terhtang budi dengan sk0ngan orang ramai yang tidak prnah ptus.

Perncangan setrusnya, dia mahu f0kus kepada persdiaan di buIan puasa dan berhrap dapat buat juaIan 1 juta botol.

Tahniah! Rasanya rmai tak sabar nak tahu pr0duk terbaru Khairul Aming ni kan?

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Metro Press

Sumber : OhMedia

Leave a Reply

Your email address will not be published.